Blog

31.01.12
The Chestnut House Village Square Render

It has been announced today that The Chestnut House, our Passivhaus designed in collaboration with the Prince's Foundation for Building Community, has been chosen as the winning pair of houses to be built at the BRE’s Watford Innovation Park. The Scottish based PassivCollective’s Passivhaus design has been chosen for the BRE’s Ravenscraig site in Scotland.

23.01.12

At one of our low energy refurbishment projects, Dyne Road, bere:architects carried out a masonry permeability test before installing internal insulation, in order to check whether the brickwork needs protection against penetration of outside moisture. Without such a check, there is a risk of serious fabric problems resulting from the work.

20.01.12
Larch and Lime Houses

The Green House Competition has been launched to find people to live in and assess the Larch and Lime Houses at the former steel works at Ebbw Vale in South Wales, designed by bere:architects’ and built by United Welsh under a competition administered by the Building Research Establishment Wales. 

10.01.12

With bere:architects’ Retrofit for the Future projects one of the most difficult details to realise on site was at the eaves where the airtightness layer in the loft was sealed to the parge coat on the external walls. This is a common and problematic detail for many retrofits seeking to reduce draughts in this area as it is crucial that the membrane remains airtight whilst passing around the rafters to seal to the wall.

Subscribe to Bere:Architects blog feed

Blog archive