What we build

 london-bridge-staircase-riverside-walkway-public

A new public staircase with intricately designed curved bowstring truss metal screens overhanging the north bank of the river at London Bridge, has been designed by bere:architects for the City of London in collaboration with Capita Bobrowski and Littlehampton Welding. Final stakeholder negotiations are underway with construction due to start in 2012.

Read more
Exmouth Market, Passivhaus retrofit

 

The scheme at the end of Exmouth Market is a mixed use façade retention development, incorporating a new Passivhaus roof top extension. The scheme is intended to revitalise the north end of the historic Exmouth Market in Clerkenwell, London, and is due to start on site in January 2012.

Read more

When completed Lound Hall will be the UK’s first Passivhaus nursing home, with a core focus on fresh air ventilation, comfort and healthy living conditions. The new extension at Lound Hall is in response to unprecedented demand for places as a result of Lound Hall’s focus on high quality traditional nursing care, as well as the changing national demographics.

Read more

Bere:architects were approached in the summer of 2010 to design a 2 bedroom passivhaus home on a sloping site in the Chilterns. The scheme has planning permission and the designs are currently undergoing considerable refinement.

Read more

A new build Passivhaus project for private clients in Richmond, creating an extremely low energy 3 bedroom house on this end of terrace site. Incorporating green roofs for biodiversity in a contemporary piece of architectural design using the fabric-first energy saving principals of the Passivhaus methodology.  Renewables include water harvesting, recycling and domestic hot water heating.

Read more
Church Cottage Not Passivhaus Interior Charred Timber

A low energy refurbishment of one of the oldest houses in Islington, for the latest of our famous dance & theatre clients.

Read more
passivhaus-passivehouse-retrofit-domestic-residential-brent

The retrofit of a detached family house in Brent aimed to dramatically reduce the energy demand of the house. The project involved a new build rear extension built to the passivhaus standard with general internal space re-planning.

Read more

The intention of this project was to create a contemporary garden evolved from the English landscape tradition and it involved both extensive soft and hard landscaping.

Read more

This low energy retrofit to a family house in Haringey incorporates some passivhaus-inspired fabric improvements to reduce the primary energy demands of the house by 42%.

Read more

Pages