What we build

New London Bridge Staircase

The new London Bridge Staircase is part of the City of London's Riverside Walk Enhancement Strategy which seeks to create an enhanced, better connected and more vibrant route along the north bank of the Thames.

Read more

Commissioned as part of a wider interchange project looking at improving links between the DLR and East London Line stations, the project consisted of major engineering works, spatial and technical reorganisation, improved wayfinding and security, and re-lighting and re-designing every aspect of the station.

Read more

The renewal of visitor facilities for one of the City of London’s main tourist attractions was driven by a desire to create more attractive and better functioning facilities for staff and visitors alike. An important part of the solution is improved winter energy efficiency.

Read more

The City of  London‘s street scene programme involved restoration work to the Monument, pedestrianising the space around the Monument, create a new public garden on the Canoe House site and create a new pavilion which includes new automated public conveniences and staff facilities.

Read more

As part of a TFL strategy to promote cycling, bere:architects were commisioned to develop a cycle strategy for the Docklands Light Railway network. We produced a completely new, and award-winning design, for intricately detailed and solar-powered cycle shelters that was then rolled out across the entire DLR network.

Read more

Our redesign of the Mansell Street entrance of Tower Gateway station in east London regenerated its facilities and reduced crime and antisocial behaviour. The site, formerly a derelict piece of land between a bust road, a multi-storey car park and an elevated railway line, was heavily used by the public despite the risk of crime.

Read more
 london-bridge-staircase-riverside-walkway-public

A new public staircase with intricately designed curved bowstring truss metal screens overhanging the north bank of the river at London Bridge, has been designed by bere:architects for the City of London in collaboration with Capita Bobrowski and Littlehampton Welding. Final stakeholder negotiations are underway with construction due to start in 2012.

Read more

A competition-winning viewing canopy in Gloucester’s Eastgate street which improves the public presence of the city’s oldest surviving Roman and medieval ruins by providing a place to contemplate the archaeological remains. The design features a reflecting wall which allows people a better view of what lies beneath.

Read more

In October 2012, our scheme for the new Savoy Pier was awarded planning permission.

Read more