What we build

This 5-storey low energy mixed-use development was designed in 2007 - 2008, as we were developing our Passive House approach and completed in 2014 after it was put on hold during the economic recession of the intervening years.

Read more

This timber framed 118m2, two bedroom house is the first certified Passivhaus in London, setting a benchmark for energy efficient design combined with comfort, high indoor air quality and other health-enhancing and anti-asthmatic advantages.

Read more
focus-house-towards-passivhaus-passive-house-residential-domestic

This low maintenance, low energy, low cost home has been designed as an example of a simpler framework for future living. 

Read more
larch-house-passivhaus-zero-carbon-code-6

The Larch House is the UK’s first zero carbon (code 6), low cost, Certified Passivhaus, built as prototype social housing and launched at the 2010 National Eisteddfod for Wales.

Read more

This energy efficient solar family home currently nearing completion at Newington Green in the London Borough of Islington was designed to set a standard for future housing with an apparently effortless amalgamation of environmentally responsible solutions with beautiful forms, some years before the first Passivhaus was certified in the UK.

Read more

Bere:architects completely remodelled this Clerkenwell loft for a famous theatre designer as a calm and comfortable retreat from the pressures of a hectic professional life. Bespoke furniture and fittings were made from natural materials including limed oak, saddle leather and steel.

Read more

In 1997 we rebuilt an old mews building in a Conservation Area in Hampstead, north London, creating a compact new home with a roof garden. The building presents a quintessentially English appearance at street-level with a rounded top floor, while inside the design applies a curvaceous geometry that plays with the light.

Read more

A compact tree-top house situated on a sloping site in Highgate Cemetery is surrounded by a nature reserve and a tree-lined lane. The house takes its form from the sloping site. A gently twisting structure, the house opens up towards the winter sun. An overhanging roof canopy controls the summer heat gain.

Read more

Neighbour to the already certified, zero carbon (code 6) Larch House, both houses were designed to meet the demanding performance criteria of the passivhaus standard in this exposed and misty, hilltop location in south Wales.

Read more

This large family house in Notting Hill has been completely refurbished and extended to create rooms that are elegant, comfortable and calm. Our work is inspired by the under-stated elegance of Scandinavian modernism. All details are carefully worked through to give lasting pleasure to the occupants.

Read more

Pages