What we build

This 5-storey low energy mixed-use development was designed in 2007 - 2008, as we were developing our Passive House approach and completed in 2014 after it was put on hold during the economic recession of the intervening years.

Read more

This timber framed 118m2, two bedroom house is the first certified Passivhaus in London, setting a benchmark for energy efficient design combined with comfort, high indoor air quality and other health-enhancing and anti-asthmatic advantages.

Read more
focus-house-towards-passivhaus-passive-house-residential-domestic

This low maintenance, low energy, low cost home has been designed as an example of a simpler framework for future living. 

Read more
larch-house-passivhaus-zero-carbon-code-6

The Larch House is the UK’s first zero carbon (code 6), low cost, Certified Passivhaus, built as prototype social housing and launched at the 2010 National Eisteddfod for Wales.

Read more

Full Passivhaus Certification: 14th December 2011

The Mayville Community Centre is the first certified Passivhaus non-domestic retrofit in the UK. It was built for just 3% more than if it had simply been built to meet standard building regulations, yet it has achieved 95% energy savings over its first winter of operation.

Read more

The renewal of visitor facilities for one of the City of London’s main tourist attractions was driven by a desire to create more attractive and better functioning facilities for staff and visitors alike. An important part of the solution is improved winter energy efficiency.

Read more

The City of  London‘s street scene programme involved restoration work to the Monument, pedestrianising the space around the Monument, create a new public garden on the Canoe House site and create a new pavilion which includes new automated public conveniences and staff facilities.

Read more

A facade designed in 1997 for the Oxford Street flagship store of the Next brand. This was the first double-height shop facade on Oxford Street and the project was followed by a commission to design a double-height shopfront for Sports Division, another leading retailer on Oxford Street at the time.

Read more

As part of a TFL strategy to promote cycling, bere:architects were commisioned to develop a cycle strategy for the Docklands Light Railway network. We produced a completely new award-winning design for intricately detailed and solar-powered cycle shelters that was then rolled out across the entire DLR network.

Read more

This energy efficient solar family home currently nearing completion at Newington Green in the London Borough of Islington was designed to set a standard for future housing with an apparently effortless amalgamation of environmentally responsible solutions with beautiful forms, some years before the first Passivhaus was certified in the UK.

Read more

Pages