At the end of its first Winter, these results are better than we would have dared hope for. Mayville Community Centre is also performing better than design, although it should be noted that these results are preliminary as not all the offices have been fully occupied. 

A full report will be published soon.

This energy-saving refurbishment has provided our client with the opportunity to achieve massive energy savings and comfort improvements. In 2011 we won a landmark planning appeal (see the full documentation below; including Brent's request for refusal to be upheld, Bere Architects' and David Atwell's request for refusal to be overturned and the attached decision letter which overturned the refusal and supported the arguments of Bere Architects and David Atwell). So we gained planning approval for our proposed energy-saving external insulation on the rear and side walls of the house.

Full Passivhaus Certification: 14th December 2011

The Mayville Community Centre is the first certified Passivhaus non-domestic retrofit in the UK. It was built for just 3% more than if it had simply been built to meet standard building regulations, yet it has achieved 95% energy savings over its first winter of operation.

larch-house-passivhaus-zero-carbon-code-6

The Larch House is the UK’s first zero carbon (code 6), low cost, Certified Passivhaus, built as prototype social housing and launched at the 2010 National Eisteddfod for Wales.

This energy efficient solar family home currently nearing completion at Newington Green in the London Borough of Islington was designed to set a standard for future housing with an apparently effortless amalgamation of environmentally responsible solutions with beautiful forms, some years before the first Passivhaus was certified in the UK.

Pages